lørdag 26. januar 2013

Er det farlig å sende gull i posten?

Når man skal selge gull til nettsider som kjøper gull må man stort sett gjøre dette ved å bestille en konvolutt, legge gullet i denne og sende den i retur. Og dette skremmer mange! Det er kanskje ikke så rart heller, da det faktisk er litt skummelt å sende gull med verdi på flere tusen kroner i posten.

Det er derimot omtrent 100 % trygt å sende gullet. Fra de store og kjente nettsidene er pakkene forsikret for en viss sum (som oftest mellom 10 000 og 100 000kr) og pakken har sporing. Det betyr at når du leverer pakken på postkontoret vil nettsiden du selger gullet til alltid ha full kontroll på hvor pakken er til enhver tid, og med denne sendingen er det ekstremt sjeldent at noen pakker forsvinner. Og skulle den forsvinne er det ikke ditt problem, da pakken er forsikret!

Når pakken er sendt er ditt eneste ansvar å ta være på kvitteringen for at du sendte gullet. Da har du alt du trenger for å kreve forsikringen om pakken skulle forsvinne. 

Marianne Jahren fra Gullvekten har tidligere fortalt NRK at kun én av 20 000 pakker har forsvunnet, og at det dermed kun er 0,00005 % sjanse for at pakken forsvinner i posten. Dette er jo minimale odds, så det hadde nesten vært helt greit å ta sjansen selv om den ikke var forsikret.

Så hva venter du på? Bestill en gullpakke med det samme, for som du ser er det helt trygt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar