søndag 27. januar 2013

Kan man selge hvitt gull?

Det er mange som lurer på om man kan selge hvitt gull til nettsider og gullsmeder som kjøper gull, og svaret et selvfølgelig ja. Hvitt gull er i teorien kun gull som har fått et lite lag med et annet hvitt edelmetall over seg. Dette hvite stoffet er som regel palladium, nikkel eller sølv, og er kun et veldig lite, tynt lag over det vanlige, gule gullet. 

Ettersom det er et lag med et annet edelmetall over det vanlige gullet betyr det at det er litt vanskeligere å regne ut verdien på smykket eller ringen, da dette metallet som oftest ikke er verdt bryet med å smelte det om og selge det. Gullkjøperne vil derfor ikke betale deg noe som helst for dette metallet.
Heldigvis er dette metallet bare i et tynt lag, og man kan derfor regne med at hverfall 95 % av vekta er rent gull, så totalsummen for salget skal ikke bli så fryktelig mye lavere enn med vanlig gull. For en lengre guide til hvordan du kan selge hvitt gull anbefaler vi å lese: Hvordan selge hvitt gull. Der får du også en fin guide til hvordan du tjener mest penger på det hvite gullet ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar