onsdag 30. januar 2013

Resirkuler gullet!

Ved å selge gammelt gull som ligger og samler støv i smykkeskuffen er du faktisk med på å resirkulere gullet. For mange betyr ikke dette stort, men det er gull er faktisk en miljøversting, og resirkulert gull hjelper faktisk miljøet.

For å utvinne gull må man faktisk bruke giftige stoffer som cyanid eller kvikksølv for å skille gullet fra malm og jord. Dette blir ofte bare liggende igjen i jorda hvor gullet er utvunnet fra, og kan være skadelig for miljøet der, både på kort og lang sikt.

Mye gull blir også plukket opp av jorda med hjelp fra barnearbeid og mennesker som jobber på dårlige vilkår, og kan ha flere av de samme problemene som diamantgruver opplever. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle gullgruver, men hovedsaklig de i Asia og Afrika.

Av disse grunnene anbefales det at mennesker generelt sett er flinkere til å resirkulere gullet sitt. Dette kan man først og fremst gjøre ved å selge gammelt, brukt gull slik at det kan smeltes om og bruke til å lage nye gullgjenstander og ringer. I tillegg får man jo selvfølgelig godt betalt for dette, da gull er verdt ekstremt mye nå om dagen, og det er derfor mange fordeler med å selge og resirkulere gullet sitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar