mandag 28. januar 2013

Sjekk prisen før du selger!

Nå om dagen finnes det mange forskjellige aktører som ønsker å kjøpet gullet ditt, og dette kan du bruke som en stor fordel når du skal selge overskuddsgullet ditt. Det er nemlig ikke slik at alle disse aktørene opererer med de samme prisene, nei, de ønsker nemlig å by over hverandre slik at du selger gullet ditt til nettopp dem.

Av den grunn er det ekstremt viktig å være flink til å sammenligne priser før du bestiller en gullpakke og selger gullet ditt til dem. Start denne prosessen ved å finne alle de forskjellige aktørene og sammenlign dagens priser. Notér disse prisene i et eget dokument, og finn deretter ut om de har noen gebyrer for pakken. Det er nemlig noen aktører som tar mellom 100 og 200kr i et forsikringsgebyr når du sender inn gullet ditt, og dette gjør at det totalt blir mindre penger å tjene på å selge inn gullet ditt til dem selv om de har en litt bedre pris for gullet.


Til slutt bør du stikke innom en lokal gullsmed for å høre om de er interessert i å kjøpe smykket, ringen eller gullgjenstanden av deg for en høyere sum enn du kan få for dem av internettaktørene. Det er ikke så veldig ofte at gullsmeder kjøper inn gull, men det hender de kan gi en bedre pris, spesielt hvis det er aktuelt for dem å selge smykket istedenfor å smelte det om.

Alt i alt kan det være mange hundre kroner å tjene på å sjekke prisene hos alle de ulike aktørene, og det er vanvittig mye ekstra å tjene dersom du skal selge store mengder med gull! Det tar heller ikke så veldig lang tid, så timeslønna for å gjøre dette er også nokså god.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar