mandag 14. juli 2014

Hva er egentlig hvitt gull?

Hvitt gull har blitt veldig populært de siste årene, og flere og flere personer velger hvitt gull til ringer, smykker og lignende fremfor vanlig, gult gull.

Det er mange som tror at hvitt gull er en spesiell type gull som er hvit, men det er helt feil. Faktisk er ikke hvitt gull en "ekte" type gull, og istedenfor er det helt vanlig gull som er legert med et annet, hvitt metall. Det betyr altså at det er helt vanlig gull i midten av ringen, så er det et lite lag med et annet metall over, slik at det får en hvit farge.

Som oftest bruker man palladium, men ofte har man også med litt sølv i legeringen.

Fordelen med hvitt gull

Det er et par fordeler med hvitt gull, og først og fremst kan det ikke oksidere. Dette gjør nemlig vanlig gull, og da kan man oppleve at det blir sortaktig etter noen år. Det er enkelt å pusse vekk, men man slipper hele problemet med hvitt gull.

Ellers er den største grunnen til at folk velger hvitt gull at de ønsker seg hvitt gull fremfor vanlig gull. Det er rett og slett en smakssak. Det er verken billigere eller bedre kvalitet på hvitt gull, for inne i smykket er det uansett vanlig, gult gull. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar