fredag 30. januar 2015

Kjøpe gull i utlandet

Det er mange aktører som selger gull i utlandet, over hele verden. Det er ikke uvanlig å ta med seg litt gull hjem fra ferien, men hvor lurt er det egentlig? Det første man må sjekke er om gullet man kjøper faktisk er ekte. I mange typiske turistland florerer det av falskt gull, og det er mye penger tapt om man kjøper dette. Heldigvis er det relativt enkelt å finne ut om gull er ekte, men det er likevel ikke enkelt å være 100 % sikker på at det er ekte hele veien (for det kan for eksempel være gullbelagt).
En god måte å avgjøre det på er ved å sjekke opp ryktet til butikken man kjøper gullet i. Dersom det er en kjent butikkjede er det trolig mye større sjans for at det er ekte gull, enn om man kjøper det av en strandselger på strandpromenaden i Alanya.

Hellas og Tyrkia er spesielt kjent for sitt fine gull, men her er det en del svindlere, så det er lurt å være kritisk til hvem man kjøper gullet fra.

Man bør sette seg godt inn i gullprisen før man reiser nedover, slik at man ikke faktisk betaler mer enn det gullet er verdt. Ofte blir folk lurt til å betale over dobbelt av markedverdien ved å overselge gullet sitt, og det er jo ikke noe lurt.

Dersom man er varsom og kun kjøper fra troverdige selgere, så kan man få gull en del billigere enn her hjemme, men sjansen for å bli svindlet vil alltid være til stede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar