onsdag 30. januar 2013

4 steg for å tjene mest mulig på gullet ditt

Når man først skal selge gullet sitt er det selvfølgelig lurt å få så mye penger som mulig for gullet. Her kan du lese om 4 steg du bør gjennomføre for å sikre deg å få den aller beste prisen på gullet ditt!

1) Start med å legg ut gullet for salg på Finn.no, i lokalavisa og i eventuelle andre medier. Spør etter en høy pris eller bud. Dersom du får et bud som er verdt mer enn gullet er i omsmeltet verdi bør du sannsynligvis takke ja! Hvis ikke du får et tilbud som er bedre enn smelteverdi må du gå videre til nr 2.

2) Sjekk ut prisene for gullet hos alle internettaktørene. Dette gjør du ved å besøke nettsidene deres og sjekke hvor mye de betaler for finheten du har på gullet ditt. Notér ned alle summene fra alle de forskjellige aktørene på en lapp.

3) Ta med denne lappen og besøk en lokal gullsmed. La dem se på smykkene, ringene og gullgjenstandene du vil selge og spør om et bud for dem. Hvis de ikke er så langt unna det internettaktørene byr kan du prøver å overtale dem til å betale bare litt mer. Da får du både pengene samme dag, og også en bedre pris!

4) Om gullsmeden ikke gir et bedre tilbud, eller rett og slett ikke er interessert, da er det bare å sende den inn til den internettaktøren som betaler best. Husk at noen av dem har en fast avgift for å sende inn, gjerne på rundt 150kr, og da er det ofte at disse blir et dårligere alternativ enn en som gjør det gratis, men betaler litt mindre for gullet. Dette avhenger da selvfølgelig av hvor mye gull du skal selge og hvor stor prisforskjellen er. Her må du altså finregne litt på det før du bestemmer deg, men det kan fort være verdt tiden det tar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar